POPRAVILO RAČUNALNIKA

Je računalnik čedalje počasnejši? Ni problema, mi smo tu, ko začne računalnik počasno delovati in se programi nenapovedano zaustavijo. Ali gre za poškodbo sektorja na disku, okužbo računalnika, sistemsko napako ali pa napako strojne opreme Venum PC je pravo mesto.

Najbolj smo znani po tem, da hitro diagnosticiramo napako, imamo profesionalni odnos in smo zelo prilagodljivi. Obiščemo vas lahko tudi na domu, na poti v službo ali pa se oglasite pri nas. Na telefon smo dosegljivi tudi za vikend in če je stvar urgentna se prilagodimo in pridemo tudi ob naših ne uradnih urah. Diagnostika običajno ne traja več kot 1 uro, razen v primeru sistemske ali zahtevnejše napake. V primeru daljšega popravilo vam nudimo tudi začasni prenosnik, ki je dovolj zmogljiv za osnovna opravila kot so pisanje dokumentov, mailov, gledanje filmov ipd.

pocasen racunalnik
»Moj računalnik je počasen«, »potrebuje zelo dolgo časa, da pride v sistem«, »programe kot je internet mi odpira 5 minut!«, so stavki, ki jih slišimo zelo pogosto. Dejstvo je, da računalnik sčasoma vedno bolj počasen. Stare in začasne datoteke se kopičijo nekje v skritih mapah in tako ustvarjajo sesutje sistema in preobremenitev – po domače rečeno nepotrebno iskanje, računanje in delovanje v ozadju. V takem primeru je najbolje, da čim prej pridete v našo poslovalnico, ali nas pokličete za prevzem, ter vam očistimo nesnago in pohitrimo vaš računalnik.

Če se ob prižigu svojega računalnika oz MAC-a srečujete z črnim zaslonom, modrim ali pa celo stavka kot je : “No Bootable Device” zagotovo ni prijeten občutek? Še hujše, ob pritisku tipke ne zaslišite nobenega piska, ventilatorja niti ne led luči? Nočna mora!
Je monitor prižgan, pa ni slike? Dokončati moraš projekt, kaj storiti?Najprej, brez panike! V večini primerih so vaši dokumenti, slike in vse na disku varni. Lahko gre za napako registra, sektorja, virusa ali podobno. Pokličite nas in na diagnostiki vam vse povemo, ter seveda tudi odpravimo napako.

Nenadna napaka sistema, ko se operacijski sistem več ne postavi oz. ne pride v namizje je pogosta napaka, ki pa na žalost ni lahka za odkrivanje. V večini primerov se pokaže moder ekran z belim opisom, ki se imenuje BSOD (Blue screen of Death).

Najprej, kar lahko storite sami je, da ob zagonu ni prisoten noben USB ali CD, zunanji disk ipd. Če napaka vztraja je lahko problem znotraj sistema. Ob modrem ekranu se izpiše napaka, ki pa ni specifično določena, zato je potrebna zahtevnejša diagnostika, kajti napaka je lahko tudi v procesorju, pomnilniku, matični plošči, disku ali celo grafični kartici.

Virusi, trojanski konji, adware-i, ramsonware in vse ostalo privedejo do nestabilnosti sistema. Ko računalnik zazna problem, se bo poskusil ponovno zagnati, da bi preprečil še večjo škodo na sistemu. Takšni problemi so enostavni za rešiti s čiščenjem računalnika z raznimi antivirusnimi programi ali posodobitvami gonilnikov v najslabšem primeru ponovno namestitvijo operacijskega sistema.

Drugi možen problem pa je strojna oprema. Zamrznitev računalnika ali nenaden ponovni zagon (ob obremenitvi) lahko nakazuje na pregrevanje procesorja.

Ko se procesor pregreva do točke, ko sistem ni več stabilen se le ta ponovno zažene da se s tem tudi malo ohladi. Vse od slabega napajanja grafične kartice do trdega diska lahko nakazuje na to napako. Prav zaradi tega imamo diagnostiko, kjer preizkušamo in izzovemo napako ter jo tako odpravimo. V primeru zahtevnejše napake lahko takšen servis in odkrivanje tudi do 5 dni, s tem pa zagotovimo, da je napak odpravljena za vedno.