Dosegljivi vsak delovnik od 8h do 19h.

Najboljši brezplačni protivirusni program?

March 19, 2020

Priznajmo...

Nič bližje nismo zaustavitvi kiber-kriminala in hekerskih napadov preko interneta kot smo bili 10 let nazaj. Prav nasprotno, kiber-kriminal vsako leto znatno narašča, zato je preventivna zaščita na svojem računalniku ena izmed najboljših stvari poleg ozaveščanja samega sebe s tem, da ne klikamo vse kar vidimo na spletu. Verjetno ste seznanjeni z protivirusnimi programi kot so Norton, McAfee, AVG... Toda, ali so res najboljša izbira?

Testirali in povzeli smo nekaj zadnjih protivirusnih programov - tako plačljive kot brezplačne vse od najboljših pa do najbolj zaupljivih. Trenutno menimo, da je Bitdefender protivirusni Plus najboljša plačljiva izbira, kaj pa brezplačna?

Protivirusni program Bitdefender vsebuje kombinacijo odličnega varnostnega orodja in je zelo enostaven za uporabo - najboljše od vsega pa je, da ponuja veliko za svojo ceno. Vendar za domačo rabo in varnost našega računalnika, ki ga uporabljamo doma ni potrebno zapravljati denarja saj obstajajo tudi odlični brezplačni protivirusni programi, ki prav tako odlično opravljajo svoje delo.

1. Bitdefender protivirus brezplačna različica

Bitdefender 2020

Najbolje ocenjen brezplačni protivirusni program v letu 2018

Podpora OS: Windows, Mac, Android | Verzija: 2018 | Značilnosti: Varovanje pred Phising, zaznavanje drugačnega "obnašanja" računalnika, samodejni pregled računalnika

✔️ Hitri pregled računalnika

✔️ Odlično zaznavanje virusov

❌ Pregledi se ne morejo prestaviti ( recimo vsak dan ob 14h )

❌ Napredni uporabniki bi želeli imeti več nadzora

Bitdefender Protivirus Brezplačna verzija

Bitdefender protivirus brezplačna verzija, je odlično prilagojen program za pregled računalnika, zlonamernih kod, virusov in raznih drugih škodljivih programov. Je enostaven za uporabo, hkrati pa zelo hiter.

Brezplačna verzija nam ponuja samodejni pregled in nam zadevo olajša a obenem nam ne dovoljuje našega nadzora. Ponuja nam tudi možnost drag & drop (če sumimo, da je datoteka zlonamerna jo enostavno odložimo v program, da jo pregleda).

Za uporabnika, ki ima rad enostavno in hkrati odlično brezplačno zaščito je protivirus Bitdefender odlična izbira.

2. Avast protivirus brezplačna različica

Avast Antivirus 2020

Izboljšan brezplačni protivirusni paket

Podpora OS: Windows, Mac, Android | Verzija: 17| Značilnosti: Varovanje pred virusi, igralni način, urejevalnik/shranjevalnik gesel, pregledovalnik Malware

✔️ Ne upočasni računalnika

✔️ Odlična virusna zaščita

❌ Posega po zasebnosti

❌ Vključuje povezave do plačljivih programov

Avast Protivirus Brezplačna verzija

Brezplačna verzija protivirusa Avast zasluži najboljšo oceno pri zaznavanju virusov in malware virusov. Najboljše pri tem pa je to, da jih lahko brez problema tudi odstrani in nam tako zagotovi delovanje sistema, kakršen je bil pred samo okužbo. Brezplačna izdaja nas opozori tudi na nezavarovana Wi-Fi omrežja kot tudi ponuja upravitelja gesel.

V primeru, da vam to ni dovolj in bi radi svojo napravo zavarovali tudi pred spam in phising e-maili, ter seveda odlično spletno varovanje pred raznimi nezavarovanimi in nezaupnimi stranmi pa se cena začne pri 80$ za do 3 računalnike oz. naprave.

3. Avira protivirus brezplačna različica

Avira Antivirus 2020

Odličen protivirus, vendar preveč "nasičen" za naš okus

Podpora OS: Windows, Mac, Android,iOS | Verzija: 2018| Značilnosti: Zaznavanje virusov, zaščita pred "phising" napadi, vgrajen VPN, orodje za optimizacijo sistema

✔️ Zelo mala obremenitev sistema

✔️ Odlično zaznavanje virusov

❌ Namestitev promovira ostale Avira programe

❌ Veliko pop-up reklam ob delovanju

Avira protivirus brezplačna različica

Avira protivirus nadaljuje svojo visoko uvrstitev pri raznih testih in to uspešnost v 99,7% v uspešno zaznanih in odpravljenih grožnjah in kar je še bolje, ne obremeni nam veliko sistema.

Ima odličen eleganten in lahek grafični vmesnik, ki je odlično vodljiv tudi za najmanj zahtevne uporabnike. Brezplačna različica nam poleg protivirusnega programa ponuja tudi do 500mb/mesečnega brezplačnega VPN in optimizacijo ter pohitritev našega sistema.


Torej kateri je najboljši?

To so naši glavni favoriti v tako imenovanem brezplačnem sektorju protivirusnih programov. Vsi so odlični pri domači uporabi zaščite in zato tudi težko rečemo kateri bi bil najboljši. Zagotovo ima vsak svoje dobre kot tudi slabe lastnosti, vendar nekako potiho pripisujemo zmago Avast protivirusnem programu - brezplačno različico, in to zato, ker nam ponuja največ v brezplačni izdaji. Zakaj pa je bitdefender pristal na prvem mestu pa je sigurno zaradi tega, ker nam plačljiva izdaja ponuja res fenomenalno zaščito.

Torej če imate doma računalnik, ki ga uporabljate za vsakodnevno brskanje po spletu, razna pisanja dokumentov ipd. bi bila za vas definitivno najboljša izbira Avast saj vas zagotovo ne bo pustil na cedilu, ko boste hoteli prenesti zlonamerno datoteko, malwarebytes. Še več - ponuja vam tudi hrambo vseh vaših gesel in zagotavlja samo vpogled z vašo avtoriteto, hkrati pa vam ne otežuje vašega sistema.

Mi prisegamo na protivirusni program Avast - brezplačna verzija !

DELOVNI ČAS

Računalnike prevzemamo vsak delavnik
po dogovoru z našim serviserjem.

Dopoldan med 10. in 14. uro
Popoldan med 15. in 19. uro
envelopephonemap-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram